Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2013 - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2013 - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2013Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 30ου Διεθνούς Φεστριβάλ Πέτρας, έχει ξεκινήσει απο την Τετάρτη 5 Ιουνίου, λεπτομερής τυπωμένος  κατάλογος των εκδηλώσεων, θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χώρους του Δήμου, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Ο ΜΠΗΝΤΕΡΜΑΝ & ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
του Μαξ Φρις
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σήφης Μανταδάκης
Μια συνηθισμένη πόλη γίνεται στόχος εμπρηστών που δρούν κάθε βράδυ καταστρέφοντας το ένα σπίτι μετά το άλλο. Ο Μπήντερμαν, ο ήρωας του έργου,διαβάζει τις εφημερίδες και βλέπει την υστερία που σιγά – σιγά καταλαμβάνει ολόκληρη την πόλη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30

ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
Το Πολυφωνικό Καραβάνι γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια ταξιδιού. Ένα μεγάλο ταξίδι των φωνών που σμίγει στο διάβα του κάθε χρόνο την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου. Στο έμπα κάθε καλοκαιριού επισκέπτεται για μια μονάκριβη νύχτα το Θέατρο Πέτρας.
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ , 21.30
ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΟΠΙΑ
Αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Ανδρέα Πανταζή
Ο Δήμος Πετρούπολης τιμά τον συντοπίτη μας ποιητή Ανδρέα Πανταζή σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο ποιητικό του έργο, την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή Πήτερ Μπρουκ.
Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ταξείδι στην Ερωτοπία», διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και είναι ένα ανθολόγιο ποίησης, πεζογραφίας, θεατρικών διαλόγων και μελοποιημένων στίχων του Ανδρέα Πανταζή, συνοδευμένο από ζωντανή μουσική.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.00
ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ…
584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. Για αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά.

Αναβολή της σημερινής παράστασης "Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει!" 

Σας ενημερώνουμε οτι λόγω βροχής, η σημερινή παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη "Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει!", στο Θέατρο Πέτρας, αναβάλεται λόγω βροχής. Όσοι έχουν προαγοράσει εισιτήρια για την παράσταση, μπορούν να τα εξαργυρώσουν απο την Παρασκευή στο Δημαρχείο (3ος όροφος). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνουμε οτι για τον ίδιο λόγο, δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα και οι προβολές του δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ, 19.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αφιέρωμα στα παιδικά τραγούδια.
Παιδικά τραγούδια με τα παιδιά την προπαιδείας, προθεωρίας και χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης.
Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας
Η Ήπειρος του αγώνα, ένα γενναιόδωρο, εορταστικό πολυθέαμα.. Τραγούδια, σκοποί και χοροί που αναδεικνύουν κορυφαίες στιγμές της Ηπειρωτικής Ιστορίας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ…
του Πέτρου Ζούλια
Με τη Νένα Μεντή
Η Νένα Μεντή ταξιδεύει στην Ελλάδα για να συναντήσει τους παλιούς και νέους φίλους και να ξαναζωντανέψει μαζί τους την συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Ελληνικού τραγουδιού. Όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια όπως Είμαι αητός χωρίς φτερά, Περασμένες μου αγάπες, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Αντιλαλούνε τα βουνά, αλλά δεν ξέραμε οι περισσότεροι ότι ήταν δικά της, δεν ξέραμε την ιστορία που έκρυβαν. Δεν ξέραμε τη δύναμη, τον πόνο, αλλά και την όρεξη για τη ζωή που είχε μέσα της η μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
40 χρόνια έφηβος
Σαράντα συνεχόμενα χρόνια στη δισκογραφία συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και θα το γιορτάσει με μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας.
Στο ίδιο θέατρο είχε γιορτάσει πριν δέκα χρόνια την αντίστοιχη τριακονταετία του στο τραγούδι και όσοι έζησαν εκείνη τη μαγική συναυλία, θυμούνται ακόμα την μοναδική εμπειρία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.00
ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ
Χοροί από τα τμήματα του Δήμου Πετρούπολης.
Είσοδος ελεύθερη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.00
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το 2013 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας «Έτος Κ.Π. Καβάφη» με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή Η δραματική Σχολή Πέτρα παρουσιάζει την παράσταση με μαθητές της σχολής σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη.
Είσοδος ελεύθερη.







Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Αναζητώντας τον Καβάφη
Παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, με αφο...ρμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του
Το 2013 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας «Έτος Κ. Π. Καβάφη», με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή. Το έργο του έγινε αντικείμενο μακρόχρονης μελέτης σε όλο τον κόσμο και τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, γιαπωνέζικα και σε πολλές άλλες γλώσσες.
Η Δραματική Σχολή Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, παρουσιάζει την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Πέτρας, την παράσταση Αναζητώντας τον Καβάφη.
Παίζουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής σε σκηνοθεσία της ηθοποιού και καθηγήτριας της σχολής Βάνας Πεφάνη. Οι συντελεστές της παράστασης ανήκουν στο διδακτικό δυναμικό της Σχολής.
Η παράσταση περιλαμβάνει αποκηρυγμένα και γνωστά ποιήματα, καθώς και δυο πεζά του Κ. Καβάφη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για την παράσταση
Ο ποιητής ξεκινά το οδοιπορικό μέσα στο έργο του και τη ζωή του και καταλήγει ώριμος πια, γεμάτος γνώση στην Ιθάκη του. Οι ήρωες των ποιημάτων του ζωντανεύουν και δημιουργούν έναν κόσμο όμοιο με τον δικό μας, κάνοντας την φιλοσοφία ποίηση και φέρνοντας το χτες στο σήμερα. Μ' ένα παράπονο ανθρώπινο και μια αιώνια ελπίδα, ο Καβάφης και οι ήρωές του εύχονται στο απελπισμένο σήμερα και στο δύσπιστο αύριο. Ένα ωραίο ταξίδι, με γνώση και Γνώση, γεμάτο εμπειρίες και μεγάλα έργα.
Ο Καβάφης συστήνεται και μας συστήνει την ποίηση, την μετονομάζει σε ΙΘΑΚΗ. Ξέροντας πως είναι η μόνη Πόλη που δεν θα ξεγελάσει ποτέ τον Άνθρωπο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΡΙΔΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ:ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ :ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Α-Β ΚΑΙ Γ ΕΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΠΕΤΡΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Συναυλία Μοντέρνας Μουσικής
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το τμήμα Μοντέρνων Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης παρουσιάζει μια αναδρομή στην ροκ μουσική των ’80 και ’90.
Είσοδος ελεύθερη.








ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Συναυλία Κλασικής Μουσικής
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το τμήμα Κλασικών σπουδών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης παρουσιάζει
συναυλία κλασικής μουσικής.
Είσοδος ελεύθερη.








ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.00
ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
«ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΓΛΕΝΤΙΖΩ»
Τμήματα Παραδοσιακών χορών Δήμου Πετρούπολης
Το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας, ζωντανό κύτταρο παράδοσης στην πόλη μας, με ομάδες που συνολικά ξεπερνούν τα 1000 μέλη, είναι πάνω από 35 χρόνια αδιάλειπτα παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση.
Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η θεατρική ομάδα του συλλόγου Κρητών, παρουσιάζει μια ακόμα ξεκαρδιστική παράσταση.
Είσοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
της Έλλης Παπαδημητρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Με τους:
Λυδία Κονιόρδου
Ελένη Κοκκίδου
Ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο.
Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανώνυμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Κοινός Λόγος, της Έλλης Παπαδημητρίου, ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τον Εμφύλιο.
Η παράσταση αυτή, που πρωτοπαίχτηκε το 1997 και αγκαλιάστηκε από το κοινό και από το σύνολο των κριτικών, παρουσιάζεται φέτος ξανακοιταγμένη και με νέα δυνατή διανομή.
Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους, το πάθος και το κλίμα της.
Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε γυναικείες αφηγήσεις,  που με χαρακτηριστική ευαισθησία ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.
Η παράσταση διερευνά και φέρνει στο φως τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και το λόγο των Ανωνύμων, με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς που κοσμούν το ελληνικό θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια Αντώνης Δαγκλίδης
Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες Μαριλένα Σταφυλίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί
Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημαρχείο Πετρούπολης και στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ & ΜΠΕΛΙΣΑ
του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Με τους:
Στέλιο Μάϊνα
Δήμητρα Ματσούκα
Ελένη Καστάνη
ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ
Κωμωδία
Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.
Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαικής όπερας και στιλ κουκλοθεάτρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους
ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Πρωταγωνιστούν Στέλιος Μάινας ( Περλιμπλίν),Δήμητρα Ματσούκα (Μπελίσα), ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ (Παραμάνα).
Σ'αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα, και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- Νίκος Γκάτσος
ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- Δήμος Αβδελιώδης
ΜΟΥΣΙΚΗ- Βαγγέλης Γιανάκης


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ
Κατά πόσο είμαστε σίγουρη ότι η αυριανή μας μέρα θα είναι ίδια ή παρόμοια με τη σημερινή; Μπορεί ένα αναπάντεχο γεγονός κι απόφαση μιας στιγμής να αλλάξει τη ζωή τη δική τη δική μας και των γύρω μας;
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΡΕΣΙΤΑΛ
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ και ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ.
Μετά την τελευταία δισκογραφική τους
Συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθένας χωριστά και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία.
Το αξέχαστο ρεσιτάλ του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική.
Για όλους όσους το έζησαν αλλά και όλους όσους έχουν την περιέργεια να ο ζήσουν,η μουσική παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στο συναίσθημα, στις μνήμες της ζωής της δική τους και της δικής μας, ένα ανεπανάληπτο μουσικό γεγονός.

Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε, στο Δημαρχείο Πετρούπολης (213 2024454) και στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο (210 5012391).
Γενική είσοδος 15 ευρώ. Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων 12 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 8
των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου
Με τους:
Αλέξανδρο Ρήγα
Βασιλική Ανδρίτσου
Η νέα κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου, ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων που θα λατρέψετε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
MOTHE JAZZ TRIO
Συναυλία Jazz
Είσοδος ελεύθερη.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΤΟ ΜΗΛΟ
των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου
Το μήλο, επιστρέφει με τα Ναταλία Δραγούμη και το Γεράσιμο Γεννατά. Ένα έργο με θέμα τις σχέσεις ανρών – γυναικών, ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και πολλές ανατροπές! Η κωμωδία του έρωτα!!!!.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΔΕ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ
του Γιώργου Θεοδοσιάδη.
Με τους:
Σπύρο Πούλη
Κώστα Αποστολάκη
Σπύρο Σπαντίδα
Δήμητρα Στογιάννη
Ένας τύφλος. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι , ζουν μαζί και αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Εμπνευσμένο από έναν παλιό ινδικό μύθο για την υπομονή και τη μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΠΕΤΡΑΣ
Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ Της Πέτρας, μέσα από χιλιάδες εικόνες και αναμνήσεις, στηρίζοντας παράλληλα τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, στη Δημοτική Αποθήκη Τροφίμων.

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
THE CAVE, Πολιτιστική Ομάδα «ΗΧΟΔΡΑΜΑ»
Δραματουργία: Σέβη Δημητριάδου, Φαίδρα Πισιμίση
Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας. Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες …..δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
Ο ΦΩΝΤΑΣ
του Δημήτρη Ευθυμιάδη
Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου
Με τους:
Ελένη Γερασιμίδου
Αντώνη Ξένο
Ο «Φώντας», αποτελεί έναν από τους μικρούς θησαυρούς της νεοελληνικής δραματουργίας. Με αφορμή τη σχέση ενός ζευγαριού, του Βούλη και της Αριστέας, ο Μήτσος Ευθυμιάδης με τη συγγραφική του μαεστρία, ανέδειξε τη σχέση του εκμεταλλευτή και του υφιστάμενου την εκμμετάλευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Με τους Nouveau Sextet
Η Χάρις Αλεξίου, μαζί με τους Nouveau Sextet, σε μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας, με μια παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, με τραγούδια από το νέο άλμπουμ της «η Τρίπλα» και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της, δοσμένα με έναν καινούργιο τρόπο.
Μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, ότι μας έκανε να την αγαπήσουμε και
ότι μας ένωσε μαζί της.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Με τους:
Πέμη Ζούνη
Αντώνη Καφετζόπουλο
Η «Ελένη», χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης, όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέριο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Και έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό».

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ του Ευριπίδη
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου
Διασκευή : Β. Παπαβασιλείου – Σωτήρης Χαβιάρας
Σκηνικά – Kουστούμια : Μαρί Νοέλ Σεμέ
Μουσική: Δημήτρης Καμαρώτος
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου
Βοηθός σκην: Νικολέτα Φιλοσόγλου
ΔΙΑΝΟΜΗ
Νίκος Καραθάνος
Δημήτρης Πιατάς
Νίκος Χατζόπουλος
Χορός :
Γιώργος Γιαννακάκος, Θανάσης Δήμου Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Καραμπούλας, Κώστας Κοράκης, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Χρήστος Σαπουντζής, Μιχάλης Σράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Χάρης Τζωρτζάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργης Τσουρής, Νικόλας Χανακούλας  
Το μοναδικό αρχαίο ελληνικό σατυρικό δράμα που έχει διασωθεί ολοκληρωμένο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Μια ιστορία όπου η ανθρώπινη ευφυΐα νικά την κτηνώδη δύναμη.
Τιμές εισιτηρίων:15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό - νεανικό - άνω των 65 ετών.
Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο - Θερινός Δημοτικός Κιν/φος.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: K.X Μύρης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Σκηνικά Γιώργος Πάτσας
Κουστούμια: Γιάννης Μετζίκωφ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Μουσική Διδασκαλία:Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαντζουράνη
ΔΙΑΝΟΜΗ
Γιώργος Κιμούλης
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Τάσος Νούσιας
Μάνος Βακούσης
Νικόλας Παπαγιάννης
Νίκος Αναστασόπουλος
Δημήτρης Παπανικολάου
Η «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος. Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ, πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη “Μήδεια” σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό - μαθητικό, 10 ευρώ παιδιά έως 10 ετών - άνεργοι - Αμεα.
Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο - Θερινός Δημοτικός Κιν/φος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Απόδοση – σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας.
Με τους:
Κώστα Κόκλα
Κώστα Ευριπιώτη
Γιάννη Τσιμιτσέλη
Τόνυ Δημητρίου
Μάνος Ιωάννου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Με τους:
Γρηγόρη Βαλτινό
Φιλαρέτη Κομνηνού
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Άρη Λεμπεσόπουλο
Ελισάβετ Μουτάφη
Τραγουδούν:
Κώστας Μακεδόνας
Γιώτα Νέγκα
Κώστας Θωμαϊδης
Άννα Λινάρδου
Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Η Ελλάδα ταξιδεύει από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή , τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει το θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – σήμερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
του Νικολάϊ Γκογκόλ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Με τους:
Κων/νο Μαρκουλάκη
Γιώργο Αρμένη
Αριέττα Μουτούση
Μιχάλη Μητρούση
Μια κωμωδία, επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΒΑΚΧΕΣ
του Ευριπίδη
ΑΡΓΩ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Με τους:
Δημήτρη Λιγνάδη
Σάκη Ρουβά
Μαρία Κίτσου
Ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής.

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ του Αισχύλου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Μετάφραση: Νικολλέτα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Με τους:
Κρυοφιλιά Καραμπέτη
Μηνά Χατζησάββα
Θεοδώρα Τζήμου
Βασίλη Μπισμπίκη
Θέμη Πάνου
Βασίλη Χαλακατεβάκη
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης. Το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» που διασώθηκε ολήκληρο.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χαντζάκης
Με τους:
Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Φάνη Μουρατίδη
Η αντιπολεμική ουτοπία του Αριστοφάνη, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. Ένα έργο απόλυτα επίκαιρο.
Ανακοινωση του Δήμου Πετρούπολης (5-9-2013)
Ματαίωση της παράστασης "ΕΙΡΗΝΗ". 
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
του Ιουλίου Βέρν
Παιδική παράσταση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Πέντε από τα καλύτερα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποτελούν το υλικό που συνέθεσαν θεατρικά οι Αντώνη και Κων/νος Κούφαλης και σκηνοθέτησε η Ανδρομάχη Χρυσομάλη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΤΡΑΧΙΝΙΑΙ
του Σοφοκλή
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Σκηνοθεσία, απόδοση:Θωμάς Μοσχόπουλος
Με τους:
Άννα Καλαϊτζίδου
Φιλαρέτη Κομνηνού
Άννα Μάσχα
Μια συγκλονιστική τραγωδία του Σοφοκλή, με θέμα το ερωτικό πάθος της Διηάνειρας για τον Ηρακλή και το θάνατο του μυθικού ήρωα.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη
ΑΚΡΟΠΟΛ
Μετάφραση - Σκηνοθεσία – Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος Με τους:
Νίκο Κουρή
Χρήστο Λούλη
Μάκη Παπαδημητρίου
Διονύσης Σαββόπουλος
Μια προσέγγιση του αριστοφανικού κειμένου από το Διονύση Σαββόπουλο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά εκείνη του σκηνοθέτη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αλλιώτικος Δον Κιχώτης
Έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ένα Δον Κιχώτη που κυνηγάει το ανέφικτο. Αν αφαιρέσεις όμως την ικανότητα του να φαντάζεται, τότε δεν είναι πια παρά ένα ξόανο του Δον Κιχώτη….
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιανακόπουλου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Με τους:
Γιώργο Παρτσαλάκη
Τάκη Παπαματθαίου
Θανάση Βισκαδουράκη

ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ
του Γεωργίου Βιζυηνού
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

“Το αμάρτημα της μητρός μου”, με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια, είναι ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του, και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα  τον αφηγητή και τη μητέρα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία  Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Ηθοποιοί: Κων/νος Γιαννακόπουλος , Ρένα Κυπριώτη
Σκηνικός χώρος – φωτισμοί    Δήμος Αβδελιώδης
 Φωτογραφίες : Στέλιος Χουστουλάκης και Κώστας Γράβος

Διάρκεια παράστασης:  60 λεπτά
τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΡΔΟΠΑΤΗ
του Θανάση Βαλτινού
Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου
Στο έργο του Θανάση Βαλτινού, ξετυλίγεται η αληθινή ιστορία του Ανδρέα Κορδοπάτη, ο οποίος το 1903 ξεκίνησε από το χωριό Δάρα Μαντινείας για να καταλήξει παράνομος και κυνηγημένος μετανάστης στην Αμερική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00

Νέα ανακοίνωση 20-9-13 Ο Δήμος Πετρούπολης ενημρώνεί ότι  η προγραμματισμένη μουσική γιορτή για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ Πέτρας στις 20 Σεπτεμβρίου, δε θα πραγματοποιηθεί.

Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ
30 χρόνια Φεστιβάλ Πέτρας.
30 χρόνια Πολιτισμού.
30 χρόνια γεμάτα τραγούδι, μουσική και φωνές ξεχωριστές, φωνές αγαπημένες.
Φέτος, λοιπόν, γιορτάζουμε!
Με εξωστρέφεια, δύναμη αλλά και μπόλικη συγκίνηση.
30 χρόνια Φεστιβάλ Πετρούπολης.
30 καλλιτέχνες συμμετέχουν στη γιορτή μας.
Συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές και μουσικοί.
Όλοι μαζί, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και παρουσιάζουμε μια συναυλία αλλιώτικη, διαφορετική.
Κάθε καλλιτέχνης συνοδεύεται μόνο από έναν μουσικό.
Έτσι, δημιουργούνται διάλογοι.
Ελεύθεροι, ανοιχτοί, πρωτότυποι.
Από τη μια η φωνή και από την άλλη το πιάνο.
Ή η κιθάρα, το βιολί.
Το ακορντεόν.
Το μπουζούκι.
Το μπάσο.
Τα κρουστά.
Η τρομπέτα και το κόρνο.
Οι καθαρές γραμμές κάθε μελωδίας αναδεικνύονται.
Μαζί και οι χαρακτηριστικές φωνές που, χρόνια τώρα, έχουν έντονη παρουσία στο Φεστιβάλ της πόλης αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή μας.
Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Γι’ αυτό και δεν υπάρχει εισιτήριο σ’ αυτή μας τη γιορτή.
Αντ’ αυτού, ζητάμε από όσους ανηφορήσουν στο θέατρο να φέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Και, πια, είναι πολλοί αυτοί...
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 9 το βράδυ.
Η Πετρούπολη γιορτάζει τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ της.
Στο video wall οι στιγμές του χτες. Και οι συγκινήσεις.
Επάνω στη σκηνή οι 30 καλλιτέχνες, οι διάλογοι και οι συναρπαστικές συνεργασίες τους.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!
Και να τραγουδήσουμε.
Και να θυμηθούμε.
Και να προσφέρουμε, ό, τι μπορεί ο καθένας, σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη.
30 χρόνια Φεστιβάλ Πετρούπολης.
30 χρόνια ΜΑΖΙ.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΜΗΔΕΙΑ, De tpou στόρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Παραδοσιακοί ήχοι για την Αρκαδία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Ας κρατήσουν οι χοροί!!»
Παρουσίαση από το τμήμα παραδοσιακών χωρών του Συλλόγου και όχι μόνο…

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»
ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ»  από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ
Το Ίδρυµα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» και η οµάδα χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ, µια οµάδα σύγχρονου χορού µε πυρήνα της άτοµα µε κινητικό πρόβληµα και εµπνευστή-δηµιουργό το Γιώργο Χρηστάκη, παρουσιάζουν την παράσταση
«ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ»
τη Δευτέρα 23 Σεπτεµβρίου και ώρα: 21:00 στο θέατρο «ΠΕΤΡΑ»
Η παράσταση αναφέρεται στην αιώνια σχέση του ανθρώπου µε το χώµα και τη γη, αλλά και µε τα υλικά ως πρώτη ύλη ή τεχνολογικά επεξεργασµένα, τα οποία γίνονται ακόµα και προέκταση του ανθρώπινου σώµατος. Στις συναντήσεις κόσµων διαφορετικών, κόσµων κρυµµένων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Ερµηνεύει η Άννα Φόνσου
Πιάνο-Σύνθεση: Κώστας Λειβαδάς
Πρωτότυπη µουσική: Ανδριάνα Μπάµπαλη
Λύρα: Ψαραντώνης
Λαούτο - Ούτι: Λάµπης Ξυλούρης
Φωνή: Ψαραντώνης

Χορευτές - Performers:
Lucia Brizzi, Nicoletta Ferri, Δηµήτρης Γρίντζος, Κώστας Καπετάνιος, Ειρήνη Μαυροµατάκη, Memet Ozturk, Βιβή Ρωµανά, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Διογένης Τριανταφυλλίδης, Δηµήτρης Αντωνόπουλος, Άλκηστις Λάλα και ο Γιώργος Χρηστάκης.
Προπώληση εισιτηρίων:
Δημαρχείο Πετρούπολης (3ος όροφος).
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Πετρούπολις».
Πληροφορίες:
τηλ. 210 – 5062166 – 213 2024475
e-mail: petrasfestival@petroupoli.gov.gr
www.petroupoli.gov.gr


Προπώληση εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πέτρας. 

Σας ενημερώνουμε οτι προπωλούνται εισιτήρια για τις παρακάτω εκδηλώσεις:
ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, της Έλλης Παπαδημητρίου, 2 Ιουλίου (Δημαρχείο Πετρούπολης, θερινός δημοτικός κινηματογράφος)

ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ, του Φρ. Γκαρθία Λόρκα, 3 Ιουλίου (Δημαρχείο, θερινός δημοτικός κινηματογράφος, PUBLIC, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου)
"ΡΕΣΙΤΑΛ" ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ - ΧΑΤΖΗΣ, 5 Ιουλίου  (Δημαρχείο Πετρούπολης, θερινός δημοτικός κινηματογράφος, θέατρο Ζήνα, Λ. Αλεξάνδρας 74)
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 8..των Ρήγα - Αποστόλου, 6 Ιουλίου  (Δημαρχείο Πετρούπολης, θερινός δημοτικός κινηματογράφος, ΣΙΝΕΑΚ, Πειραιάς, Καραϊσκου πίσω απο το Δημαρχείο Πειραιά)
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, 22 Ιουλίου  (Δημαρχείο Πετρούπολης, θερινός δημοτικός κινηματογράφος, PUBLIC)




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.